Cromoteràpia

Al centre Fem Salut t’oferim el servei de cromoteràpia.

Els colors i la salut

Els cromoterapeutes usen una llum a la que s’acoblen filtres de colors relacionats amb els òrgans específics, malalties o punts energètics. Així, s’aplica la llum acolorida sobre diferents parts del cos per a millorar l’estat de salut o recuperar l’equilibri perdut.

Tot i això també hi ha la possibilitat d’aplicar cromoteràpia a casa de diferents maneres (el color de les parets, la roba, meditat amb un color, …). Aquest és el significat i aplicacions de cada color:

Roig: proporciona energia i calor, incita a l’acció i augmenta la circulació. És el color de cor, pulmons, ronyons i musculatura. Indicat per a tractar la manca d’energia, calor i d’activitat, confusió, anèmia, falta de reg, paràlisi, manca d’iniciativa, atonia de l’aparell digestiu, millora el rendiment dels esportistes, estimula el fetge i la melsa, i combat la depressió.

Taronja: implica equilibri i relax. Està relacionat amb la tolerància, l’obertura, la força de voluntat. Indicat en trastorns cardiovasculars, asma, bronquitis, epilèpsia, rampes, artritis, reuma, a nivell intel·lectual, comprensió i coneixement.

Verd: és analgèsic i té relació amb l’harmonia. Està relacionat amb el sistema locomotor (ossos, tendons, articulacions, músculs, …), ajuda a eliminar toxines de l’organisme. Indicat per a tot tipus de dolors i neuràlgies, afeccions del sistema nerviós, hipertensió, estabilitzar emocions i augmentar les defenses de l’organisme.

Blau: és el color més calmant, indueix al son i augmenta bactéries i microorganismes. S’usa com antisèptic i com antiinflamatori. Indicar en problemes a la boca (dents i queixals), per combatre la febre, per a l’insomni o intranquil·litat, inflamacions de qualsevol tipus, hipertensió i espasmes.

Indi (o anyil): relacionat amb l’aparell respiratori. Indicat en bronquitis, tos, refredat, pneumònia i asma. A nivell psicològic està relacionat amb la intel·ligència i l’autoritat. També purifica la sang i accelera la cicatrització de ferides.

Groc: és el color de la intel·ligència. Indicat en persones amb dificultat d’aprenentatge. Millora la concentració i els reflexes. Indicat en casos de restrenyiment, trastorns del fetge, bilis i pàncrees. És un bon color per a tractar la ira.

Violeta: relacionat amb la intuïció i el misticisme. Indicat per a tractar el nerviosisme, la intranquil·litat existencial, l’ansietat, l’angoixa, deliris, obessió i problemes psíquics. Actua sobre ronyons i pulmons. Està indicat en trastorns del sistema nerviós, convulsions, cataractes, tumors, trastorns de la menopausa i afeccions de la pell (acne, arrugues, cel·lulitis). També útil en cas de gana compulsiva.

Or: és el color del sol i posseeix ones electromagnètiques molt potents. Indicat per a restaurar l’equilibri interior i poder així recuperar la salut en un sentit general. Revitalitza, inspira i proporciona força i autocontrol.

demana’ns informació

Demana’ns informació dels nostres serveis
o sol·licita’ns cita al nostre centre

6 + 0 = ?